Yaşam

Rektör Budak, “Yeni ve güncel veritabanlarını bu yıl da erişilebilir hale getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Kaliteli hizmet sunumu ve çok sayıda dijital ve basılı kaynağıyla Türkiye’nin önde gelen bilgi hazinelerinden biri olan Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi; Basılı kitaplar, süreli yayınlar ve elektronik bilgi tabanları ile eğitim, öğretim ve araştırma geliştirmeye katkı sağlamaya devam etmektedir.

Merkez Kütüphaneyi öğrenciler, akademisyenler, araştırmacılar ile iç ve dış kullanıcılar için sıcak bir yuva ve yaşam merkezi haline getirdiklerini vurgulayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dijital dünyanın sunduğu algoritmalar.

Rektör Prof., Türkiye’nin en güçlü elektronik ve basılı kaynaklara sahip üniversite kütüphanelerinden birinin AB Merkez Kütüphanesi olduğunu belirtti. Dr. Necdet Budak, kütüphanede bilim ve teknolojinin, kültür ve sanatın, tarih ve edebiyatın en güvenilir kaynaklarının korunduğunu söyledi.

Rektör Prof., iç ve dış araştırmacıların ve öğrencilerin gerçek bilgiye en kısa sürede ulaşmasını sağlayan elektronik kaynaklara erişim sağlamaya devam ettiklerini vurguladı. Dr. Necdet Budak, “Tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin kütüphane hizmetlerinin daha kaliteli ve sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kütüphanemizin bilimsel kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması amacıyla geçtiğimiz yıl içerisinde akademisyenlerimize yönelik 116 adet bilgi tabanı kullanıcı eğitimi, öğrencilerimize yönelik ise 51 adet kütüphane hizmetlerini tanıtma toplantısı düzenledik. Akademisyenlerimizin bilimsel faaliyetlerinde kullandıkları; Ücretsiz açık erişim yayınları sağlayan American Chemical Society (ACS), Association for Computing Machinery (ACM), Cambridge University Press (CUP), Wiley gibi bilgi tabanları hakkında eğitimler verdik. Geçtiğimiz yıl araştırmacılarımız ilgili veritabanlarından 70 ücretsiz yayın yayınladı. “Bu yıl bu tür ücretsiz yayın sağlayan bilgi tabanlarının sayısını artırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Rosetta Taşından 12 bin kişi faydalandı”

Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “2023 yılında 1. ve 2. çeyrek başta olmak üzere etki faktörü yüksek saygın bilimsel dergilerde üniversitemiz tarafından kabul edilen yayın sayısının artırılması hedefiyle; 1 milyon 250 bin kelimelik Akademik İngilizce Metin Düzenleme (Redaksiyon ve Düzenleme) hizmetini temin ederek akademisyenlerimizin kullanımına sunduk. Öğrencilerimizin dil eğitimine destek olmak amacıyla satın alınan 29 farklı dili kapsayan Rosetta Stone dil öğrenme uygulama hizmetinden yaklaşık 12 bin kişi faydalandı. Yine Wikilala, üyelerimizin kullandığı ‘e-Osmanlı Türkçesi’, ‘kelime.com veri tabanları’ başta olmak üzere sosyal bilimler başta olmak üzere hemen hemen tüm kategorilerdeki Osmanlı ve Erken Cumhuriyet dönemine (1729-1950) ilişkin gazete, dergi ve kitaplara erişim sağlamaktadır. dil öğrenimi ve araştırma için dijital biçimde erişebilir. Üssü erişilebilir hale getirdik. 2024 yılında da kütüphanecilik alanındaki gelişmeleri takip etmeye ve üyelerimizin araştırma ve geliştirme faaliyetlerine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Fazla mesai gözetmeksizin bilim üretim ekosistemimizin kalbinde çalışan üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

pazaryoluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu