Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen depremin ardından eğitime ara verildi. Lise düzeyine kadar eğitim kurumları 20 Şubat’ta eğitime devam edecek. Yükseköğretim kurumlarında ikinci aşamanın ‘uzaktan’ yürütülmesine karar verildi. Daha sonra yapılan açıklamalarda, nisan ayında yapılacak değerlendirme sonucunda hibrit eğitime geçilebileceği belirtildi. Peki hibrit eğitim sistemi nedir ve nasıl uygulanır?
Detaylar burada…
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından tüm illerimizde ikinci kademe yükseköğretim kurumlarının ‘uzak’ olması kararlaştırıldı.
Daha sonra yapılan açıklamalarda YÖK Lideri Erol Özvar, ikinci döneme ilişkin açıklamalarda bulundu. Nisan ayından itibaren bahar döneminin hibrit eğitim olarak devam edebileceğini ve bu durumu değerlendireceğini belirtti. YÖK liderinin açıklamalarının ardından hibrit eğitimle ilgili araştırmalar arttı.
Hibrit Eğitim Nedir?
Hibrit eğitim sistemi ülkemizde özellikle pandemi döneminden sonra birden fazla üniversite tarafından uygulanan bir sistem oldu. Birçok üniversitede hibrit eğitimle dersler veriliyordu. Harmanlanmış öğrenme olarak da adlandırılan hibrit eğitim sisteminde klasik eğitim yöntemi ile çevrimiçi eğitim yöntemi bir arada uygulanmaktadır. Bu eğitim modelinde klasik eğitim yöntemini teknoloji ile zenginleştirmek kelimenin tam anlamıyla söz konusudur.
Hibrit Eğitim Nasıl Uygulanır?
Hibrit eğitim sistemi özellikle pandemi döneminden itibaren alışık olduğumuz bir sistem haline geldi. Birden fazla üniversitede derslerin yoğunluğunu azaltmak için bazı dersler hibrit eğitimle verilmeye başlandı. Hibrit eğitim sistemi ile daha çok laboratuvar kullanımını gerektiren dersler yüz yüze, teorik dersler ise online olarak verilmektedir. Bu dönemde üniversitelerde birebir sisteme geçilmesi beklenmektedir.