Ekonomi

30. Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı Antalya’da Başladı

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım AŞ’nin (ANFAŞ) Anadolu Şefler Federasyonu iş birliğiyle düzenlediği 30. Uluslararası Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı (Gıda Ürünleri) Antalya’da başladı.

ANFAŞ Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen fuara 200’ün üzerinde firma ve 400’e yakın marka katıldı. 50 ülkeden profesyonel ziyaretçiyi yerli üreticilerle buluşturan fuarda, gıdada yenilikler ve yeni tatlar tanıtıldı.

Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, aşçı olarak fikir değiştirdiklerini ve artık standartların üzerinde organizasyonlar düzenlediklerini söyledi.

Şefleri Avrupa’ya açılmaya davet eden Özkan, bunu yapmaları halinde gastronomiyi daha ileriye taşıyabileceklerini belirtti.

Üreticinin de marka olmasını öneren Özkan, şunları söyledi:

“Eğer eserleriniz marka değilse şefler için marka olmanın hiçbir anlamı yoktur. Eserleriniz marka olur. Eseriniz marka değilse siz marka olamazsınız, gastronomi de marka olamaz. İtalya’da Makarna marka olmasaydı şefleri de marka olmazdı. 100 gram un ve bir yumurtayla dünyayı ele geçirdiler. Onun için marka olmamız lazım, marka şefler yaratmamız lazım, marka şefler yaratmamız lazım. marka çalışmaları yaratın. Coğrafya eserlerini kitaplara basarak değil, hayata geçirip marka haline getirmemiz gerekiyor. Coğrafi işaretli tüm eserlerimizi dünyaya tanıtmak, markaya dönüştürmek ve Türk gastronomisini yükseltmek için şefler olarak hizmetinizdeyiz.”

Yiyecek ve içecekte yeni trendler sergileniyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Kahramanmaraş merkezli depremin acısının hiçbir zaman unutulmayacağını belirtti.

Hayatın acısıyla tatlısıyla devam ettiğini belirten Palandöken, bugün Antalya’da ülke tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlayacak bir fuarın açılışını yaptıklarını kaydetti.

Gıdanın son derece değerli olduğuna dikkat çeken Palandöken, fuarda kesimdeki yenilikleri, yeni tatları ve israfı önleyici tedbirleri gördüğünü belirtti.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, fuarda alanın profesyonellerini bir araya getirerek yeni sezon öncesi hazırlık yapma ve yeni ihracat kapıları açma fırsatı sunduklarını söyledi.

Fuarın ortaklarından Alman Koelnmesse Fuarı Yönetim Konseyi Lideri Bastian Miningers, yiyecek ve içecek bölümündeki firmaları bir araya getirip, yenilikleri ve iş fırsatlarını değerlendirmeye teşvik ettiklerini söyledi.

Gelişen gıda sektörü trendlerini keşfetmenin hem firmalara hem de sektöre fayda sağlayacağını anlatan Mingers, “ANFAŞ Food Product ile ortaklığımızı Türkiye pazarına girmek, sinerji ve yeni ivme yaratmak için büyük bir fırsat olarak görüyoruz.” söz konusu.

Fuarın açılışında Kahramanmaraş depreminin birinci yıl dönümü dolayısıyla katılımcılara siyah kurdeleler dağıtıldı.

Yiyecek-içecek alanında farklı lezzetlerin ve yeni üretim yöntemlerinin sergilendiği fuar, 9 Şubat tarihine kadar devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu